Zuiderburen II via penalties naar halve finale

Twee ballen

Evenals vorig weekend speelde Zuiderburen II dit weekend weer tegen 'de Red Coral' die door middel van loting teruggekeerd waren in het bekertoernooi. Ook deze keer bleek 'de Red' weer een stugge tegenstander voor het tweede team van de Zuiderburen, waarin Michel nog steeds ontbrak vanwege een enkelblessure.

Het begin leek voor Zuiderburen I nog veelbelovend. Binnen een minuut kreeg het team al een vrije trap net buiten de zestien. Deze leverde echter niets op. Na 10 minuten speelde John zich goed vrij, maar zijn schot eindigde op de lat. Hiermee zijn alle wapenfeiten uit de eerste helft genoemd. Hoewel het team verzorgd probeerde te spelen, ontbrak het vaak aan de laatste pass. Hoe langer 'de Red Coral' de nul hield des te meer groeide het vertrouwen bij de opponent, waarbij de verdediging erg goed stond.

Na rust gooide 'de Red Coral' alle schroom van zich af en werden de kansen voor Zuiderburen II helemaal schaars. Er werd veel balverlies geleden en voor het publiek was het geen aangenaam schouwspel. Halverwege de tweede helft moest Tommy voor 5 minuten het veld uit, nadat hij een gele kaart gekregen had. Verder was er weinig opwinding te bespeuren in de wedstrijd, waardoor na 70 minuten de 0-0 nog op het scorebord stond.

Aangezien het de kwartfinale van de beker betrof, moesten penalties uiteindelijk bepalen welk team er doorging naar de volgende ronde. Na 5 penalties was de stand 3-3, de zesde penalty werd door 'de Red Coral' gemist, waarna Eric Bel Zuiderburen II naar de halve finale van de 'Jeku-sport-cup' schoot. Hierin treft het team 'de Haoverekkers', die 'de Driesprong' met 2-1 versloegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *