Zuiderburen I pakt ook Tinus Tuut trofee

Trainingsbal

De Zuiderburen hebben voor de eerste keer de Tinus Tuut trofee (de enige prijs die nog ontbrak in de prijzenkast) gewonnen. Zuiderburen I versloeg 'De Stampers' mee 3-2 en zo werd er revanche genomen op de verloren bekerfinale aan het eind van afgelopen seizoen.

In het begin van de wedstrijd was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Er waren kleine kansjes aan beide zijden, maar de keepers werden niet echt getest. Halverwege de eerste helft zouden 'de Stampers' op voorsprong komen. Bij een snel genomen vrije trap was Cees nog bezig om z'n verdediging neer te zetten toen de speler van 'de Stampers' tussen 2 verdedigers in de bal nog net aan kon raken, waardoor Cees er niet meer bij kon.

De Zuiderburen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er nog voor de rust. Na een goed opgezette aanval legde Marco de bal breed op Dennis die de bal in de korte hoek goed binnenschoot. Daarna kregen de Zuiderburen nog een paar kansjes maar gescoord werd er niet meer.

Na de rust was het spelbeeld hetzelfde. 'De Stampers' kwamen weer op voorsprong en hadden daar ook nu de hulp van Cees voor nodig. Na een voorzet vanaf de zijkant werd de bal op doel gekopt. Het leek een makkelijke vangbal voor Cees te zijn, maar die liet de bal los, waarna de voorhoedespeler van de Stampers er snel bij was om de bal in te tikken.
Maar de Zuiderburen toonde veerkracht en kwamen niet veel later weer op gelijke hoogte. Eric Cox ging door op rechts en gaf een goede voorzet op Marco. Die kwam goed voor zijn tegenstander en schoot de bal in bij de eerste paal binnen.

Het laatste woord was ook aan Marco. Na een diepe bal van Robert (die z'n debuut maakte) kwam de keeper van 'de Stampers' uit zijn doel om de bal te vangen. Maar vlak voor hij 'm wilde vangen stuitte de bal op waardoor hij er onderdoor ging. Omdat Marco dit zag aankomen was hij door gelopen (terwijl z'n tegenstander bleef staan). Het was toen een koud kunstje om de bal binnen te tikken en zo z'n 2de van de avond te maken.

Daarmee was de eerste prijs van het seizoen binnen. Volgende week wordt er i.v.m. de kermis niet gevoetbald, maar de week daarop wordt de competitie geopend met een wedstrijd tegen Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *