Zuiderburen II begint op stoom te komen

Twee ballen

In het voorprogramma van de Tinus Tuut-trofee trad Zuiderburen II zaterdag aan tegen 'den Driesprong'. Met debutant Teun op rechts en de keeper onder de lat werd er direct vanaf het eerste fluitsignaal goed druk gezet op de tegenstander. Grote kansen leverde dit in de beginfase nog niet op.

Schoten van Michael en Bart misten scherpte. Harm mocht van 20 meter aanleggen voor een vrije trap die rakelings over het doel werd gekruld. 'Den Driesprong' had moeite om eruit te komen doordat de Zuiderburen de tegenstander fel en kort dekten. Bovendien miste de tegenstander voorin echte diepgang om de 3-mans verdediging te doen wankelen.

Halverwege de eerste helft kwam Zuiderburen II dan ook verdiend op voorsprong. Jeroen kreeg de bal in de spits aangespeeld, kapte zijn man uit en met een bekeken schot passeerde hij de keeper. Niet lang daarna werd 'den Driesprong' voor de eerste keer gevaarlijk door een schot in de korte hoek vanaf de linkerflank. Doelman de keeper liet echter zien zijn keeperskunsten nog niet verleerd te zijn en bokste de bal weg.

Na de thee werd het al snel 2-0. Michel speelde in op Bart die vervolgens door de defensie sneed en de keeper met een bal in de verre hoek kansloos liet. Teun ging daarna goed door op rechts, bereikte Harm die door zich door twee man gedekt zag. Hij speelde zich vrij en liet de goalie met een prachtig schot kansloos achter. 3-0.

Het verzet leek hiermee gebroken bij de tegenstander, want de volgende kans was weer voor Zuideruren II. De mee opgekomen Wil zette zelf een aanval op en probeerde met een lob de keeper te kijk te zetten, maar de lat voorkwam dit. Michel zette vervolgens de eindscore op het bord. Hij worstelde zich voor zijn man bij een corner en kon daardoor van dichtbij binnenschieten. Flierefluiter Frans Timmer vond het genoeg geweest en blies af.

Waar het vorige week voetballend nog wat tegenviel kan Zuiderburen II dit keer tevreden zijn met het getoonde spel. Volgende week wordt de laatste oefenpot gespeeld tegen 'Reuselcity'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *