Zuiderburen I verliest boeiende broederstrijd na strafschoppen

Trainingsbal

Zuiderburen II heeft, ten koste van Zuiderburen I de 3de plaats behaald in de bekercompetitie. In een spannende en leuke wedstrijd werd het 3-3, waarna Zuiderburen II koelbloediger was in de strafschoppenreeks. De wedstrijd begon met wat vertraging doordat er geen scheidsrechter beschikbaar was.

Dit werd echter vakkundig opgelost door Zuiderburen II-grensrechter Mart Huijbregts, die een goede wedstrijd floot. Team 1 van de Zuiderburen had weer legio afmeldingen, maar omdat (rustend lid) Leon en (trainer) Tommy Huijbregts wel beschikbaar waren kon er toch met 11 man begonnen worden. In het begin van de wedstrijd waren er kansjes voor beide teams, maar Cees en de keeper (Willem was veldspeler) werden niet echt op de proef gesteld. Het waren vooral afstandschoten die ze te verwerken kregen.

Halverwege de 1ste helft kwam Zuiderburen II op voorsprong. De corner van Frans leek te hard, maar Mark Bogaerts kon de bal terug koppen op de inlopende Michel. Laatsgenoemde nam de bal ineens vanuit de lucht op de slof en verraste zo Cees. Zuiderburen I ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Zo kwamen Tommy en Marco net te kort om de bal binnen te schieten.

Toch zou de gelijkmaker nog voor de thee vallen. Eric Cox stuurde Marco diep. De bal leek te hard, maar Marco kon hem nog net binnen houden en werd toen gehaakt door Ties, waardoor Mart niets anders kon doen dan een strafschop geven. Deze werd door Marco hard en zuiver ingeschoten: 1-1.
Meteen na de rust kreeg Mark een uitgelezen kans om de zwart-witte formatie (Zuiderburen II speelde in de reserve tenues) weer op voorsprong te zetten. Hij kreeg echter de bal, op een meter afstand van de goal, verkeerd op zijn voet.
5 minuten later zou het doelpunt aan de andere kant vallen. Na een pass van Dennis kreeg Marco alle tijd en ruimte van de Zuiderburen II-verdiging. En met die ruimte wist hij wel raad en schoot buiten bereik van de keeper hard binnen. Weer 10 minuten later leek de wedstrijd beslist. Na een uittrap van de keeper kon Dennis de bal terugkoppen en daarmee Jannes vrijzetten voor de goal. Die aarzelde niet en knalde zuiver raak.

In deze fase was de organisatie van Zuiderburen II ver te zoeken. Toch bleven de spelers van Zuiderburen II er in te geloven en ze gingen dan ook hard op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze zou 5 minuten later dan ook vallen. Frans stuurde met een achterwaardse bal Jan Dirkx de diepte in. Deze verschalkte tussen enkele verdedigers, de uit zijn goal gekomen Cees met een mooi en bekeken lobje. Zuiderburen II voelde dat er meer inzat en bleef doordrukken, wat 3 minuten na de 3-2 dan ook de 3-3 opleverde.

Nu was het Mark, die zich overal op het veld liet gelden, die met een steekpass Frans wist te vinden, die Cees voorlangs passeerde. In de laatste 5 minuten kregen beide teams nog een uitgelezen kans om de overwinning binnen te halen. Maar Marco faalde oog-in-oog met de keeper.
Aan de andere kant kon Cees Jan Dirkx net van een doelpunt houden, zodat de stand op 3-3 bleef. Nu moesten stafschoppen de beslissing gaan brengen. Zuiderburen I mocht beginnen, zo besliste de tos (met de autosleutels bij gebrek aan een muntje).

Eric Cox schoot echter naast. Voor Zuiderburen II was Mark de eerste, maar zijn pingel werd knap door Cees gestopt. Daarna was Marco aan de beurt. de keeper liet zich niet voor derde keer door de topscoorder van Zuiderburen I passeren en stopte zijn penalty. Omdat daarna zowel Michael, Bart en Frans (voor Zuiderbruen II) als Mark Jansen, Dennis en Tommy Lavrijsen (voor Zuiderburen I) hun strafschop wel benutten zou de laatste van Michel de beslissing kunnen brengen.
Hij kon de druk aan en scoorde, waarmee Zuiderburen I genoegen moest nemen met plaats 4 in de bekercompetitie. Komende zaterdag is kampioen 'De Stampers' de laatste tegenstander van Zuiderburen I voor deze competitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *