Zuiderburen II toont veerkracht maar verliest kostbare punten

Twee ballen

Met de nodige personele problemen begon Zuiderburen II afgelopen zondag om 11 uur aan de conforntatie met 'de Bruintjes'. Met name het gemis van een keeper was een flinke aderlating. Uiteindelijk nam Ties de plaats tussen de palen in. Ook was Geert weer eens te bewonderen in het rood-zwarte tenue, wat goed uitkwam want ook Michel was afwezig.

Het begin van de wedstrijd was van laag niveau aan de kant van de Zuiderburen. Al snel kwam dit tot uiting in de score. De rechtsbuiten van 'de Bruintjes' vond met een lage voorzet een vrijstaande medespeler op twee meter voor de goal. Ondanks dat laatstgenoemde de bal niet lekker raakte wist hij Ties toch te verschalken.

In de 12e minuut werd de score verdubbeld. Het sterk verjongde team van 'de Bruintjes' kreeg een vrije trap aan de linker zijkant van het veld. De luchtmacht stond paraat in het zestienmetergebied maar de schutter schoot, al dan niet bewust, direct op goal. De bal vloog pardoes in de kruising.

Het tot dan toe tentoongespreide spel van de Zuiderburen gaf geen aanleiding voor enig positivisme. Voorin kon men de bal maar moeilijk vast houden. Gelukkig viel voor rust toch de aansluitingstreffer. Harm zette een één-tweetje op met Jan Dirkx, stoomde op richting vijandelijk doel en rondde beheerst af in de korte hoek.

Na de thee was het in eerste instantie nog 'de Bruintjes' dat gevaarlijk was, maar na een minuut of vijf nam Zuiderburen II het roer over. In deze fase speelde het team haar beste spel. Dit resulteerde ook in de gelijkmaker. Daar waar Jan Dirkx bij een eerdere aanval hevig ontsteld was dat Maarten de bal niet op hem afspeelde werd hij bij een volgende aanval op z'n wenken bediend door diezelfde Maarten. Ondanks dat de 'Bruintjes'-goalie zijn doel goed verkleinde wist Jan het gaatje te vinden.

Hierna kreeg de immer aanspeelbare Bart een uitstekende mogelijkheid om de Zuiderburen op een 3-2 voorsprong te zetten. Renier werd knap vrijgespeeld op de linkerflank. De linkshalf wachhte op de inlopende Bart en bediende hem op maat, maar helaas trof Barts schot de lat.

Hierna golfde het spel wat op en neer. De uitstekend spelend Michael voorkwam enkele keren door goed ingrijpen dat 'de Bruintjes' er alsnog met de winst vandoor konden gaan. Ook was er nog het uitvallen van Jan Vosters, die waarschijnlijk enkele weken aan de kant zal moeten staan met een blessure. Gescoord werd er niet meer, waardoor beide teams één punt toe kunnen schrijven aan hun seizoenstotaal.
Komend weekend moet Zuiderburen II het opnemen tegen 'den Driesprong'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *