Zuiderburen II schenkt Red coral eerste seizoenspunten

Twee ballen

'Teveel spelers haalden vandaag niet het gewenste niveau aan Zuiderburen-kant,' dat is de juiste constatering na afloop van de wedstrijd tussen Zuiderburen II en 'de Red Coral'. Natuurlijk speelde het ook mee dat het team maar juist 11 spelers op de been kon brengen, vanwege uiteenlopende redenen, maar dat mag niet als excuus gelden.

Meteen na het eerste fluitsignaal nam 'de Red Coral' het initiatief wat meteen tot gevaar leidde. Het enige wat de Zuiderburen konden doen is de bal achterin wegrossen, maar vaak belandde hij dan weer bij de opponent. Het gelegenheidsduo achterin, Ron en Michael moesten zo nu en dan alle zeilen bij zetten om aanvallen af te slaan.

Na 10 minuten konden de Zuiderburen eindelijk eens aan een aanvalsopbouw denken, maar voorin kwam het fysiek te kort tegen de sterke 'Red'-verdedigers. Spits Rick werd teruggehaald naar de middelste linie zodat hij meer met het gezicht naar de goal kon spelen en om het middenveld te ontlasten.

Balverlies op datzelfde middenveld leverde 'de Red Coral', de op dat moment verdiende 1-0 voorsprong op. Nadat de bal ontfutseld was werd op de rechterflank een aanvaller de diepte ingestuurd en diens voorzet kon bij de tweede paal eenvoudig binnen worden gekopt.

Zuiderburen II probeerde het hierna wel, maar de 'Red Coral' bleef eenvoudig overeind. Tegen het eind van de eerste helft, toen de aanvalsdriften van de tegenstander enigszins gecontroleerd konden worden, mocht Zuiderburen II onverwacht toch nog aan de gelijkmaker ruiken. Renier speelde zich aan de rechterkant, op de rand van de 16 knap vrij, kapte nog een tegenstander uit en wilde Bert het doelpunt gunnen. De keeper had dit echter door en voorkwam door goed uitkomen de gelijkmaker.

Net na de rust kwam 'supporter' John in het veld, omdat hij de achterstand niet aan kon zien. Behalve dat sommige spelers hun niveau niet haalden speelde het team tactisch ook niet al te sterk. Vaak werd de lange bal gehanteerd en dat had de achterhoede van 'de Red Coral' het liefst. Toch kwamen er wel wat meer kansen voor team II van de Zuiderburen.

Met name Renier was dreigend, maar de keeper van 'de Red Coral' was in topvorm en had ook nog eens het geluk aan zijn zijde. Zo pareerde hij knap een bal toen Renier dwars door het centrum penetreerde en wist hij nog net een handje tegen de bal te krijgen na een geplaatst schot van Ron, zodat de bal via de lat achter ging. De Zuiderburen trachtten de druk op te voeren toen de tegenstander met 10 man verder moest na een rode kaart, vanwege commentaar op de leiding. Later werd dit numerieke overwicht weer gelijk getrokken, toen Bert met een vervelende blessure het veld moest verlaten en Zuiderburen II geen wissels meer had.

Gelegenheidskeeper Ruud hield het achterin in de resterende tijd eenvoudig dicht, maar voorin kon Zuiderburen II geen echte vuist meer maken, waardoor 'de Red Coral' de eerste overwinning van het seizoen kon noteren. De Zuiderburen kunnen zich nu gaan focussen op de wedstrijd die overmorgen gespeeld wordt tegen 'de Rodeho'. Hopelijk is er dan na afloop meer reden tot lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *