Zuiderburen II niet opgewassen tegen Stampers

Twee ballen

Zuiderburen II heeft het knappe gelijkspel tegen 'de Stampers' aan het begin van de competitie niet kunnen herhalen. Op een druilerige en winderige zondagochtend waren de goed georganiseerde 'Stampers' met 1-4 te sterk voor de Zuiderburen. Daarmee lijkt Zuiderburen II de aansluiting met de subtop voor even kwijt te zijn.

De wedstrijd begon redelijk gelijk op. Zuiderburen II, met – na een korte afwezigheid – Jeroen en de nog altijd fanatieke Wil van Limpt in de gelederen, maakte het 'de Stampers' in de beginfase weliswaar lastig, maar kon geen vuist maken tegen de huidige nummer 2 van de competitie. Gelegenheidsspits Bart werkte hard, maar kon de keeper van 'de Stampers' niet in verroering brengen.

Gaandeweg de eerste helft creëerde 'de Stampers' een licht overwicht. Halverwege de eerste helft viel dan ook de eerste goal te noteren, een goal waarop 'de Stampers' patent lijken te hebben. De rechtsbuiten wist met een goede actie vanaf de achterlijn de bal voor te geven, die precies op het hoofd viel van een aanvaller van 'de Stampers': 0-1.
Even later weer een voorzet van rechts. De ietwat zwaarlijvige doch geslepen 'Stampers'-spits wist op 5 meter van het vijandelijke doel voor zijn directe tegenstander te komen en volleerde de bal keurig op doel. Keeper Willem keerde tot ieders spijt de stuitbal niet voldoende om de 0-2 achterstand te voorkomen.

Vlak voor rust leken de Zuiderburen – voor de gelegenheid in het zwart-witte tenue – zich te herpakken. Harm kwam dreigend door vanaf de linkerflank, maar zijn harde schot ging voorlangs waardoor de Zuiderburen met een 0-2 achterstand aan de thee ging. Na rust trok aanvoerder Michel en Eric hun trainingsjack aan en betraden Frans en Jan ‘Fiets’ het veld.

Zuiderburen II wist de aanvalsdrang van vlak voor rust in eerste instantie door te zetten in de tweede helft. Eerst was Jeroen dichtbij 1-2 , ware het niet dat zijn schot knap werd gekeerd door 'de Stampers'-keeper. Even later was het dan toch raak: De combinatie Jop-Jop resulteerde in de aansluitingstreffer: Frans zette goed voor vanaf links, Jeroen tikte de bal keuring in de hoek: 1-2.

De spanning in de wedstrijd leek terug te zijn, ware het niet dat 'de Stampers' even later de marge van 2 wisten te herstellen. Middels een steekbal vanaf het middenveld werd de 'Stampers'-spits op snelheid weggestuurd. Een inschattingsfout van keeper Willem gaf de spits de gelegenheid om de bal in het doel te stiften: 1-3. Dit bleek een gevoelige tik te zijn voor de Zuiderburen II. Even later mocht een andere 'Stampers'-aanvaller alleen op doel aflopen en de bal in de korte hoek plaatsen: 1-4.

Aan beide kanten namen de irritaties toe, maar dat kwam het vertoonde spel niet ten goede. De 'Stampers' kregen nog enkele kansen om hun voorsprong uit te bouwen, vooral doordat het middenveld van Zuiderburen II de teugels te veel liet vieren. Gelukkig bleef het bij 1-4. Zuiderburen II is door het verlies de aansluiting met de subtop even kwijt, maar volgende week kan hier wellicht verandering komen als de confrontatie met de laag geklasseerde formatie van de Driesprong op het programma staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *