Zuiderburen II kantelt wedstrijd in 6 minuten

Twee ballen

Op de dag dat alles in het teken stond van de kampioenswedstrijd van Zuiderburen I moest Zuiderburen II haar plicht nog doen tegen rode lantaarndrager 'de Red Coral'. En als de caféploeg eenmaal in het seizoen de kans had om een overwinning te boeken dan was het wel in deze wedstrijd.

Enigzins verlaat traptte de Red af voor het begin van de wedstrijd. 10 minuten later mocht het dit nog een keer overdoen. Bart die goed doorging op de linkerflank, vond de vrijstaande Jan in het centrum, die onberispelijk de bal tegen de touwen joeg. Hierna ging

Zuiderburen II meer en meer mee in het tempo van 'de Red Coral'. Hoewel er ook kansen kwamen voor 'de Red' bereikte team 2 van de Zuiderburen toch de rust met de 1-0 voorsprong. Na de pauze was het spel dramatisch, vooral in de eerste 25 minuten. Na de gelijkmaker nam de druk op de Zuiderburen defensie alleen maar toe. Na al enkele keren door het oog van de naald gekropen te zijn, viel dan toch de verdiende 2-1 voor de 'Red Coral', hoewel het doelpunt op naam kwam van Zuiderbuur Joost, die wat ongelukkig was in de uitvoer van zijn verdedigende taak en de bal vanaf zijn voet in eigen doel zag belanden.

Op basis van het spel van de 'Red Coral' in de tweede helft leek dit team de 3 punten op zak te hebben, maar uit het niets wist Zuiderburen II de wedstrijd nog te kantelen, omdat de laatste linie van de tegenpartij open huis hield. Bart, die de laatste weken goed op dreef is zorgde voor de gelijkmaker door een afgeslagen bal hard doch beheerst binnen te schieten.

Steunpilaar Michel zorgde vervolgens voor de 3-2, waarna Jan Dirx de wedstrijd helemaal op slot gooide, door allert te reageren op een mislukt schot van Frans. Door deze moeizame overwinning stijgt Zuiderburen II naar plaats 5 op de ranglijst. Verder was dit een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan. Dit werd na de wedstrijd ook niet gedaan, want het kampioenschap van Zuiderburen I moest gevierd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *