Zware nederlaag Zuiderburen I

Trainingsbal

In een wedstrijd waarin Zuiderburen I zeer matig voetbalde (en dat is nog zacht uitgedrukt!) hebben het team een zware nederlaag geleden. 'Reuselcity' stuurde de geel-roden met 5-0 huiswaarts. Hans had flink moeten sleutelen aan de opstelling doordat de halve verdediging verhinderd was.

Zo stond Erik Lemmens op goal en waren ook de "oproepkrachten" Hans Ansems en Wim present. In het begin van wedstrijd kregen de Zuiderburen een paar kleine kansjes, maar de schoten van Jannes en Gijs waren niet zuiver genoeg om de 'Reuselcity'-keeper te verontrusten.

Het spel van de Zuiderburen zou daarna snel wegzakken naar een bedenkelijk niveau. Simpele passes kwamen niet meer aan en de strijd die er vorige week tegen 'de Valk' wel was, was vandaag ver te zoeken. Doordat 'Reuselcity' ook niet helemaal scherp was bleven de tegengoals uit. Toch zou de rust niet ongeschonden gehaald worden.

Na 25 minuten kreeg de 'Reuselcity'-spits vrije doorgang. Hij lobte de bal over de uitkomende Erik heen op de paal. De enige speler die mee was gelopen was de andere aanvaller van 'Reuselcity', die er dan ook geen moeite mee had om de bal binnen te lopen.

Na de thee was de stand binnen 3 minuten verdubbeld. Erik wilde een diepe bal bal onderscheppen, maar kwam buiten het strafschopgebied terecht en kon de bal niet meer vastpakken en speelde de bal in de voeten van de vijandige spits die dan ook meteen de bal binnenschoot.

'Reuselcity' rook bloed en bleef doordrukken. Dat resulteerde na een kwartier in de 3-0. Deze keer scoorden de groenhemden uit een afstandschot.
Weer een minuut later kon een buitenspeler van 'Reuselcity' vrij opkomen en op de achterlijn de bal bal terugleggen op diens teamgenoot in de spits. Laatsgenoemde kon, ook ongehinderd, de 4-0 binnentikken. Daarmee was de gifbeker voor Zuiderburen I nog niet leeg.

5 minuten voor tijd kreeg de nummer 3 van afgelopen seizoen, net buiten het strafschopgebied, een vrije trap. Deze werd rechtsstreeks op doel geschoten en Erik dook over de bal heen wat de 5-0 betekende. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Komende zondag is Zuiderburen I vrij en een week daarna wacht de regerend kampioen 'de Stampers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *