Zuiderburen II net een maatje te groot voor vv Reuselcity: 4-2

Twee ballen

In het tweede bekerduel van dit seizoen heeft Zuiderburen II een overwinning geboekt op VV Reuselcity. Op het Sportparkveld was de ploeg net iets te sterk: 4-2. Zuiderburen II begon de wedstrijd, vanwege personele problemen, met tien spelers.

Toch leidde dat niet tot een veldoverwicht van de tegenstander. Ron Lavrijsen en Ruud zorgden voor gevaar in de Reuselcity-defensie. Reuselcity mocht niet mopperen over de arbitrage, aangezien een overtreding tegen de doorgebroken Ruud niet met rood werd bestraft en een doelpunt van Ron Lavrijsen onterecht werd afgekeurd. Mede daardoor bleef het tot de rust 0-0.

In de tweede helft namen beide ploegen meer risico en kwam er meer ruimte vrij. Gelegenheidsspits Frans, die net een wedstrijd met Zuiderburen I achter de rug had, scoorde vlak na rust de 1-0, na een scrimage voor het doel van Reuselcity. Vlak daarna leek de wedstrijd te zijn gespeeld, toen Renier een schot van Harm Corstiaans middels een kopbal van richting veranderde: 2-0.

Toch maakten de rood-zwarten het zichzelf onnodig moeilijk, toen Reuselcity na een blunder van keeper Willem de aansluitingstreffer scoorde: 2-1. Vlak daarna werd de ruime marge toch weer hersteld, toen Frans door Renier de diepte in gestuurd werd en hij zijn tweede treffer maakte. Door een bekeken schot van Eric Bel werd het zelfs 4-1. Toch leek de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld toen de snelle rechtsbuiten van Reuselcity ongehinderd de 4-2 achter keeper Willem kon schieten.
Kort daarna kreeg Reuselcity, door toedoen van slecht verdedigen van Zuiderburen II, een levensgrote kans op de 4-3, die echter maar net werd gemist. Zuiderburen II eindigde de wedstrijd met tien man, aangezien Frans met een hoofdwond (die later gehecht moest worden) het veld verliet. Gescoord werd er echter niet meer in het levendige duel. Volgende week speelt Zuiderburen II haar 6e competitieduel tegen de Bimt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *