Zuiderburen moeten meerdere erkennen in het Bronneke

Op voorhand was al duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden op deze regenachtige zondag tegen 'het Bronneke'. Niet alleen door het imponerende doelsaldo van 'het Bronneke' (19-0), maar ook door de slechte vorm die de Zuiderburen de laatste weken tentoonspreiden.

Onder anderen door deze redenen werd besloten om in een 4-4-2 opstelling aan te treden. Tijdens de wedstrijd bleek, zoals verwacht, dat de wedstrijd zich voornamelijk op de eigen helft afspeelde. Eerste tegendoelpunt viel na ruim 20 minuten en was erg discutabel. De bal raakte beide palen, maar lag daarna niet in het doel. De scheidsrechter, die op een redelijke afstand stond, oordeelde dat de bal de doellijn gepasseerd had.

De Zuiderburen lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en streden voor elke meter. Daardoor werd zonder nog echt grote kansen weg te geven de rust bereikt met een 1-0 achterstand. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Dit resulteerde nadat de concentratie even weg was in het tweede doelpunt van 'het Bronneke'.

Hierna leunde de tegenstander even achterover en kregen de Zuiderburen, die in deze wedstrijd Adrie weer erg misten, zelfs kansen. Uit een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Eric Bel, die niet aarzelde en de bal hard van dichtbij in het dak van het doel schoot. Eric Cox was ook nog gevaarlijk, maar hij trof uit een vrije trap van Martien helaas geen doel.

Uiteindelijk werd het een paar minuten voor tijd nog 3-1 toen Cees een vrije trap los moest laten en de aanvaller van 'het Bronneke' sneller bij de bal was dan de verdedigers van de Zuiderburen. Tijdens deze wedstrijd bleek weer dat de Zuiderburen beter in de wedstrijd zitten als ze zelf het spel niet hoeven te maken, hoewel het dit keer niks opleverde. Hopelijk brengt de wedstrijd van volgende week tegen 'het Huukske' wel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *