Zuiderburen zakken naar laatste plaats

De Zuiderburen zitten echt in de hoek waar de klappen vallen. Op deze druilerige zondag moesten ze ook in 'Het Huukske' hun meerdere erkennen. Werd vooraf wellicht nog gedacht dat dit de wedstrijd van de ommekeer kon zijn, na twee keer 35 minuten bleek de spiraal nog niet doorbroken te zijn.

De wedstrijd golfde in de eerste helft op en neer. Hierbij kregen de Zuiderburen goede kansen; Renier en met name Jan van limpt hadden grote mogelijkheden om te scoren. Toch stond het met de rust 1-0 in het voordeel van 'Het Huukske'. Het doelpunt kwam tot stand nadat een aanvaller goed anticipeerde op een diepgespeelde bal en keeper Martijn, die Cees verving, in de korte hoek passeerde.

In de tweede helft werd het middenveld wat omgezet: Eric Cox verhuisde naar het midden en Frans nam zijn positie op rechts over. Laatstgenoemde was het, die de Zuiderburen weer even hoop gaf, door een snel genomen vrije trap enigszins fortuinlijk af te ronden.
De hoop bleek echter van korte duur, omdat 'Het Huukske' in de aanval die volgde vanaf de aftrap de marge weer op 1 bracht. Werd de aanval in eerste instantie nog afgewend, toen de bal voor de voeten van de inkomende aanvaller belandde, aarzelde deze niet en schoot de bal hard achter de doelman.

Hierna gingen de Zuiderburen meer risico nemen, maar het leverde geen doelpunt meer op, hoewel Renier nog dichtbij was, na een goede diepe bal van Eric Cox. Verder leverde het Eric Bel zijn eerste gele kaart in zijn carriere op. Door dit verlies delen de Zuiderburen nu de rode lantaarn samen met 'De Red Coral'. Ook komende week zal het moeilijk zijn punten te behalen, want dan staat de zware confrontatie met 'De Bruintjes' op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *